Zoals elk goed baasje wil jij alleen het beste voor jouw huisdier.

Zoals elk goed baasje wil jij alleen het beste voor jouw huisdier. Je haalt de lekkerste snoepjes in huis, zorgt voor het zachtste mandje en gaat op tijd naar de dierenarts. Je huisdier is natuurlijk erg blij met al die aandacht en liefde! Maar wat doe je wanneer je een tijdje niet voor je huisdier kan zorgen? Heb je dan al eens aan een petsitter gedacht?

Er zijn verschillende redenen voor jouw afwezigheid. Je gaat op vakantie, je moet een tijd in het ziekenhuis verblijven, je vertrekt op zakenreis of je werkt lange dagen op kantoor om die ene deadline te halen. Dan kan je aan een familielid vragen om af en toe langs te komen om voor jouw kat, hond of ander huisdier te zorgen. En wanneer zij niet kunnen (of geen zin hebben), kunnen Max en Minoe naar een dierenpension, waar met veel liefde voor de dieren wordt gezorgd.

Petsitters to the rescue!
Toch kan een verblijf in een dierenpension voor sommige huisdieren stress met zich meebrengen. Plots een ongekende ruimte moeten delen met een heleboel soortgenoten, kan voor vervelende en ongemakkelijke situaties zorgen voor je viervoeter. In dat geval is een petsitter misschien een beter idee. Een petsitter inschakelen biedt een aantal voordelen, zowel voor jou als voor je huisdier. We zetten ze even voor je op een rijtje.

1. EEN VERTROUWDE OMGEVING VOOR JE VIERVOETER

Dieren voelen zich het meest op hun gemak in een omgeving die ze kennen. Geuren, geluiden, hoekjes en kantjes zorgen ervoor dat ze weten waar ze veilig zijn. Wanneer je beroep doet op een petsitter, blijft jouw viervoeter precies daar waar hij zich het fijnste voelt.

2. DEZELFDE ROUTINE = MINDER STRESS

Een petsitter past zich aan de routine van jouw huisdier aan. Zo krijgt je hond of kat bijvoorbeeld dezelfde voeding als altijd. Of je spreekt op voorhand het meest geschikte moment af voor een wandeling. Op die manier onderhoudt jouw viervoeter dezelfde dagindeling, waardoor hij minder wordt blootgesteld aan stress.

3. PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR JE HUISDIER

De beste knuffels en liefde komen nog steeds van jou als baasje. Maar een goede petsitter neemt tijdens jouw afwezigheid dagelijks de tijd om met je hond of kat te spelen. Petsitten is

méér dan alleen het eetkommetje vullen, vers water klaarzetten en het dierentoilet schoonmaken. Elke goede petsitter is een grote dierenvriend en zal graag tijd vrijmaken als jouw kat even op schoot wil, of je hond met de bal wil spelen in de tuin.

  1. BEWEGING IN HUIS

 

De voordelen van een petsitter richten zich niet enkel op jouw huisdier. Ook jij houdt er extra gemak aan over. Niet alleen ben je zeker dat je pluizige vriend in goede, betrouwbare handen is, maar er is ook iemand om dagelijks een oogje in het zeil te houden. De meeste petsitters vinden het helemaal geen probleem om de brievenbus leeg te maken of de planten water te geven. Je huis toont bewoond tijdens je afwezigheid. Dat schrikt potentiële dievenbendes meer af!

Het belangrijkste blijft om je huisdier alle zorgen te bieden die het tijdens jouw afwezigheid nodig heeft. Kies daarom steeds de situatie die zowel voor jou als je viervoeter het beste is. Dan wordt het een win-win voor iedereen.

Wil je meer weten over onze diensten als petsitter?

Contacteer me en ik geef je graag wat meer informatie!

Next Hoe weet je dat je hond stress heeft tijdens een fotoshoot en wat kan je doen om hem te helpen?

Leave a comment

Chat openen